Otteluraportti ja Konnekuljetuksen otteluennakko: JYP palasi voittojen tielle perjantaina – viikko päätökseen Lappeenrannassa!

JYP aloitti viikon tärkeällä 2–0-kotivoitolla KooKoota vastaan. Lauantaina viikko laitetaan purkkiin Lappeenrannassa, kun JYP kohtaa SaiPan Kisapuiston jäähallissa kello 17.00 alkaen.

Tärkeät pisteet

Liigassa ei tyylipisteitä jaeta, mutta kolme sarjapistettä oli tänäänkin pelissä. JYP lähti otteluun selkeällä taisteluasenteella ja se näkyi jokaisessa pelaajassa tänään. Asenne näkyi myös ottelun avausmaalissa. Ensimmäistä erää oli pelattu noin neljä minuuttia, kun Ossi-Veikka Vuontisvaara laittoi perinteisen pitkä päätyyn ja perään -syötön. Perään luisteli Juuso Puustinen, joka antoi suorastaan nerokkaan syötön maalin eteen Alex Dostielle. Kanadalaishyökkääjä teki maalintekijän ratkaisun ja kiekko löytyi ensimmäistä kertaa KooKoon maalia vartioineen Antoine Bibeaun selän takaa.

Ottelun ensimmäinen rangaistus tuomittiin KooKoolle. Seuranneesta ylivoimasta paras maalipaikka siunaantui Santeri Huovilalle, joka purjehti kiekon kanssa koko vastustajan nelikon läpi ja pääsi nokikkain Bibeauta vastaan. Huovilan kiepautuksen jälkeen lähtenyt laukaus pysähtyi kuitenkin torjuntaan.

Erän lopulla KooKoolla oli vielä kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta Veini Vehviläinen ja JYPin puolustus kestivät tämän erän lopun rynnistyksen.

JYP sai toisessa erässä urakoida alivoimalla, mutta taisteluasenne näkyi myös tälläkin kertaa. Hyvä alivoima maustettuna uhrautuvilla syöksyillä kiekon eteen maistui varmasti myös kotiyleisölle. Alivoiman jälkeen KooKoo sai paremmin pelistä otteen, mutta JYPin puolustuspeli oli tänään vahvempaa, eikä KooKoo pystynyt toisessa erässä ohittamaan Vehviläistä.

Kolmannessa sama asenne näkyi JYPin pelaamisessa. KooKoolla oli kiekollisessa pelissä hieman parempi ote, mutta JYP pelasi edelleen hyvää puolustuspeliä. Kun KooKoolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus ajassa 46:58, JYP pääsi ylivoimalle. Tuolla erikoistilanteella kotijoukkue pääsi juhlimaan illan toista osumaa. Aloituksen jälkeen Valtteri Ojantakanen pelasi terävästi tilanteen loppuun asti. Ojantakanen riisti kiekon vieraiden puolustajalta ja KooKoon pelaajien keskeltä hän kävi ruoskimassa kovalla kääntölaukauksella kiekon verkkoon.

Kolmannen erän viimeisillä hetkillä KooKoo otti maalivahtinsa pois ja yritti vimmatusti saada avausmaalia aikaan, mutta JYPin kenttäpelaajat ja nollapelin pelannut Vehviläinen olivat toistuvasti kiekon tiellä. Kolmen pisteen kotivoitto maistui hyvältä!

Kuva: Jiri Halttunen

JYP kohtaa viikon toisessa ottelussaan vieraskentällä pirteästi kautensa aloittaneen Lappeenrannan SaiPan.

SaiPan viime kausi oli katastrofaalinen, mutta kesän aikana Lappeenrantaan ovat puhaltaneet uudet tuulet. Joukkueen päävalmentajaksi hankittiin kiekkolegenda Raimo Helminen, joka on saanut SaiPan taistelemaan pisteistä joka ilta.
Perjantaina Rauman Lukon vieraana SaiPa oli lähellä kovaa vierasryöstöä. Haaveet voitosta kuitenkin murenivat, kun tähtihyökkääjä Ville Petmanille tuomittiin ulosajo, ja Lukko nousi viime hetkille voittoon asti. Eilistä ulosajo lukuunottamatta Lappeenrantaan tänä kesänä palannut Petman on kuulunut joukkueen kantaviin voimiin. Hyökkääjä on kirjauttanut 13 ottelussa 12 tehopistettä (6+6)

Joukkueen pistekärki on alkukaudella ollut entinen JYP-pelaaja Antti Kalapudas, joka on viimeistellyt kahdeksan osumaa ja tarjoillut seitsemän maalisyöttöä.
JYP-taustaisia pelaajia SaiPasta löytyy enemmänkin. Kesällä Jyväskylästä Lappeenrantaan siirtynyt Mikko Petman ja vuosina 2019–21 hurrikaanipaidassa viilettänyt Miska Siikonen on vakiinnuttanut paikkansa SaiPan kokoonpanosta.

Peräkkäisten päivien ottelut

JYPille tällä kaudella ongelmia ovat tuottaneet peräkkäisten päivien ottelut. Perjantaina voittomaalin viimeistellyt Alex Dostie haluaa joukkueen jatkavan samalla taisteluilmeellä myös Lappeenrannassa.
– Meidän pitää taistella ja pysyä yhtenäisenä joukkueena SaiPaa vastaan. Toinen ottelu kahteen päivään tulee olemaan haastavampi, mutta luotan meihin ja uskon, että omalla pelillämme hoidamme homman, Dostie toteaa.
Päävalmentaja Johan Pennerborn sen sijaan oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tyytyväinen joukkueen tunnolliseen puolustuspelaamiseen.
– Paljon blokkeja, hyvää mailapuolustamista ja kaksinkamppailuja. Kokonaisuudessaan hyvä peli meiltä. Nyt lataudutaan ja valmistaudutaan kohti SaiPa-ottelua, Pennerborn tiivistää.
JYPillä on mahdollisuus aloittaa Lappeenrannassa kauden ensimmäisen voittoputki ja kerätä täydet kuusi pistettä matkaansa. Joukkueiden välillä piste-eroa on ainoastaan kolme pistettä, joten hurrikaaniryhmällä on myös saumat kiriä SaiPa kiinni sarjataulukossa!

SaiPa-JYP Kisapuiston jäähallissa 19.10. kello 17.00 alkaen.

Ottelua voi seurata MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta.

Toimittajat: Antti Lindström ja Elias Jolanki