Otteluraportti: Reissu Raumalle ei tuonut pisteitä

JYP lähti kolmen ottelun viikkoon vierasottelulla Rauman Lukkoa vastaan. JYP oli pelannut kevyellä otteluohjelmalla, mutta nyt JYP pääsi aloittamaan niin sanotun normaalin rytmin.
Otteluraportti, Lukko
Ottelu sai murheellisen alun, kun Lukko onnistui alle neljän minuutin pelaamisen jälkeen saamaan maalin. Tilannetta edelsi pitkä kiekko. Seuranneesta oman pään aloituksesta Lukko sai kiekon itselleen, josta se pelattiin viivaan. Siniseltä Lukon Anton Olsson laukoi kiekon ohi Eriks Vitolsin. JYP kuitenkin onnistui tasoituksessa noin kolmea minuuttia myöhemmin. Alex Dostie syötti kiekon siniviivalle, josta Brand Team Finland Oy:n kummipelaaja Mikko Perttu laukoi lämärillä kiekon kohti maalia. Laukaus oli menossa jo ohi maalin, mutta Lukko-pelaajan suosiollisella avustuksella kiekko kimpoikin maaliin Lukon pelaajan luistimesta. Erässä ei muita tilastomerkintöjä tehty, joukkueet lähtivät ensimmäiselle erätauolle tasatilanteessa.
Toinen erä oli kerennyt vanheta hieman päälle kuusi minuuttia, kun JYPin Samuel Jonsson syötti kiekon määrämittaisella maalille. Siellä Perttu ojensi luistimensa elegantisti pitäen sen samalla jäässä kiinni ja siten ohjasi kiekon sääntöjen sallimalla tavalla maaliin. Tarkka pelikellon aika oli 26:26. Lukko ei alistunut, vaan painoi päälle aggressiivisesti, mutta JYPin puolustus ja Vitols kestivät. Pyöritys kuitenkin oli sen verran totaalista, että JYPin päävalmentaja Johan Pennerborn otti aikalisän, jonka aika hän yritti herätellä joukkuetta.
Ajassa 33:26 Mikko Perttu syötti kiekon kohti maalin nurkalle, jossa odotti Tuukka Tieksola edessään tyhjä maali. Tieksola laukoo, mutta Lukon puolustus blokkaa “varman maalin”. Kului noin minuutti tästä ja ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettiin. Koukkaaminen oli rangaistuksen syy ja se tuomittiin JYPin Valtteri Alirannalle. Seuranneen alivoiman JYP selvitti, mutta 11 sekuntia rangaistuksen päättymisen jälkeen Lukko onnistui tasoituksessa. Aloituksen jälkeen Lukko saa kiekon, joka pelattiin viivaan. Sieltä tulleen laukauksen Vitols torjui, mutta ei saanut pidettyä kiekkoa hallussaan. Seurasi pieni sekasorto pomppivan kiekon ympärillä, kunnes sen näki Kalle Ervasti, joka laukoi kiekon maaliin ohi Vitolsin. Tästä 2-2 tilanteesta joukkueet lähtivät toiselle erätauolle. Vitolsille toiseen erään tilastoitiin 15 torjuntaa. Erä oli siis vahvasti Lukon.
Kolmas erä jatkui samaan tapaan Lukon hallinnassa. JYP yritti pyristellä mukana, mutta lopulta Lukko onnistui tekemään johtomaalin noin erän puolivälissä. Nuutti Viitasalo luistelee turhan helposti JYPin maalille ja veivasi kiekon myös ohi Vitolsin.
Tarkalleen 4 minuuttia ja 19 sekuntia myöhemmin kiekko oli jälleen JYPin maalissa. Lukon Antoine Morand luisteli laidalla ja syötti maalin eteen, jossa Henri Ikonen onnistui lapioimaan kiekon maaliin.
JYP otti vielä Vitolsin pois maalilta ajassa 57:52 ja kun Lukon Nuutti Viitasalolle tuomittiin kaksi minuuttia korkeasta mailasta ajassa 58:38, pääsi JYP vielä yrittämään maalintekoa kuudella neljää vastaan, mutta tällä kertaa tulosta ei tullut. Pisteet jäivät tällä kertaa Raumalle.
Ottelun jälkeen JYPin päävalmentaja Pennerborn kertoi tämän olleen nopeatempoisin ottelu JYPille tällä kaudella ja hän antoi siitä tunnustusta Lukolle. Hänen mielestään ensimmäinen erä oli JYPin paras tänään ja kaksi seuraavaa erää olivat Lukon hallintaa.
– Viisi vastaan viisi pelissä emme pärjänneet Lukolle ja sitä asiaa meidän pitää vielä työstää. Vihaan häviämistä, mutta joskus pitää antaa myös tunnustusta vastustajalle. Peli kestää 60 minuuttia ja tuolla tahdilla. Tämä oli meille hyvä opetus ja tästä pitää ottaa oppia. Seuraavaksi meidän täytyy valmistautua perjantain otteluun.
JYP pelaa seuraavan ottelun perjantaina kotonaan LähiTapiola Areenalla. Silloin vastaan asettuu Kiekko-Espoo. Liput perjantain otteluun ovat myynnissä osoitteessa www.ticketmaster.fi