Otteluraportti: Pelicans vahvempi kauden avauksessa!

JYP aloitti Liiga-kautensa eilen tiistaina 10.9. Lahden Pelicansia vastaan. Ottelu päättyi voittolaukauskilpailun jälkeen Pelicansin voittoon maalein 3-4. Tappiosta huolimatta JYPin kauden avaus kaukalossa oli kaikin puolin positiivinen.

Otteluraportti Pelicans

Ottelun alku muistutti tuttua kaavaa. Noin kolme minuuttia joukkueet kerkesivät pelaamaan viidellä viittä vastaan, kun JYPin Elias Huttu joutui istumaan kahden minuutin jäähyä. Vierailija Lahden Pelicans sai pakkopelin hyvin käyntiin ja se sai pidettyä kiekon lähes koko ylivoiman ajan kiekkoa JYPin puolustuspäässä, mutta JYPin alivoimamiehistö taisteli uhrautuvasti asettuen kiekon eteen toistuvasti.

Ottelun avausmaalin teki JYP. Vahvan harjoituskauden pelannut Elosen kummipelaaja Santeri Huovila näki Nathan Schnarrin maalin edessä aivan yksin. Schnarr otti kiekon haltuun, pakotti maalivahdin vastaliikkeeseen ja maltilla ujutti kiekon maaliin. Kauaa JYP ei saanut kuitenkaan johtoasemassa pelata. Hieman päälle minuutin kuluttua peli oli jo tasan. Ensin Väinö Liikoselle tuomitaan kahden minuutin rangaistus polvitaklauksesta ja seuranneesta ylivoimasta Pelicans tarvitsi ainoastaan 34 sekuntia, kun ensimmäistä liigakauttaan kasvattiseurassaan pelaava Rasmus Kumpulainen pääsi parhaalta maalintekosektorilta laukomaan kiekon maaliin. Tilanteessa oma pelaaja peitti lisäksi Veini Vehviläisen näkökenttää hieman. Kun maaleja ei ensimmäisessä erässä tehty enempää, mentiin tauolle lukemissa 1-1.

Toisessa erässä, ajassa 24:40 JYP pääsi pyörittämään ylivoimalla koko kaksi minuuttisen, mutta maalia se ei onnistunut tekemään. Erikoistilannepelaaminen sai jatkoa neljä minuuttia edellisestä rangaistuksesta. Tällä kertaa kärsijänä oli JYP, kun tuomaristo näki kuusi kenttäpelaajaa samaan aikaan jäällä. JYP selvitti alivoiman vaikka vieraat pystyvät pitämään kiekon hyökkäysalueellaan koko jäähyn ajan. Väsynyt JYP-miehistö ei lopulta saanut siivottua kiekkoa alueelta, vaan turkoosipaidat saivat pidettyä paineen JYPin alueella. Lopulta Pelicans pysäyttää digitaalit aikaan 31:51, kun toistamiseen Rasmus Kumpulainen lapioi kiekon tyhjän rysään. Erän puolivälin jälkeen Pelicansin Antti Tyrväiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta. Noin puoli minuuttia tuosta ja oivaan maalivireeseen päässyt Valtteri Ojantakanen laukoi kiekon ylivoimalla ohi vieraiden maalivahdin. Tilanne 2-2.

Maalin jälkeen joukkueet saivat taas pelata täysilukuisina hieman päälle kolme minuuttia, kunnes Riku Tohilalle tuomittiin rangaistus kiinnipitämisestä kahden minuutin rangaistus. JYP pelasi hyvää alivoimaa. Se sai kiekon riistettyä ja hyökkäsi alivoimaisena vastustajan maalivahtia kohti. Pelicansin maalivahti Olof Lindbom sulki kiekon räpyläänsä. Tilannetta seurasi pientä tönimistä puolin ja toisin pelaajien välillä, mutta tuomaristo löysi tilanteesta vain JYPille rangaistuksen ja Aaro Vidgren komennettiin istumaan väkivaltaisuudesta kahden minuutin rangaistusta. Tämä tarkoitti Pelicansille kahden miehen ylivoimaa. JYP taisteli, mutta kun vain kaksi sekuntia oli erää jäljellä, Pelicans meni jälleen johtoon ja pääsi lähtemään toiselle erätauolla maalin johtoasemassa.

Kun ottelun kolmatta erää oli jäljellä enää kolmisen minuuttia, Tuukka Tieksola murtautui Pelicansin puolustajien välistä nokikkain Pelicansin maalivahtia vastaan, mutta vieraiden Michael Vukojevic tarttui hieman Tieksolasta kiinni ja esti maalintekoyrityksen. Kun Pelicans sai katkaistua pelin, tuomaristo näytti rangaistuslaukausta. Sitä pääsi laukomaan Ojantakanen, joka viimeisteli varmasti. Lukemat tasan 3-3. Kun maaleja ei enempää tehty varsinaisella peliajalla, joutuivat joukkueet ylitöihin.

Jatkoajalla kiekkoa hallitsi enemmän JYP, mutta maaleja ei nähty jatkoillakaan. Ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Tässä kilpailussa Pelicans oli parempi, kun se onnistui tekemään yhden maalin ja JYPin yrityksistä yksikään ei ylittänyt maaliviivaa. Näin ollen kolmesta pisteestä kaksi lähti Lahteen ja yksi piste jäi Jyväskylään.

Ottelun jälkeen JYPin päävalmentaja Johan Pennerborn näki joukkueen esityksissä hyvää.

– Joukkue osoitti luonnetta. Täysilukuisena joukkueen esitys oli hyvä. Meille jäi kuitenkin myös opittavaa, erityisesti jäähyjen suhteen. Joukkue kuitenkin taisteli ja kolmannessa tasoitti lukemat 3–3, joka oli oikeudenmukainen tulos pelitapahtumiin nähden. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen esitykseen. Meillä on tässä vielä 59 runkosarjan ottelua pelaamatta, joten tässä on aikaa vielä parantaa pelaamistamme.

Kesällä harppauksin kehittynyt Santeri Huovila pelasi jälleen vahvan ottelun.

– Hyvä ensimmäinen runkosarjan peli. Pääsin peliin hyvin sisään heti alusta ja pääsin pelaamaan omilla vahvuuksillani.

JYP kohtaa seuraavaksi ensi perjantaina 13.9 LähiTapiola Areenalla rakkaan verivihollisen KalPan Kuopiosta. Tule katsomaan Huovilan ja kumppaneiden taistelua pisteistä. Silloin taistellaan taas pisteistä. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18:30. Kiekko on aina parasta paikan päällä!

Kirjoittanut: Antti Lindström