Konnekuljetuksen otteluennakko: Liiga-kauden avaus LähiTapiola Areenalla!

JYP aloittaa Liiga-kautensa kolmella kotiottelulla, joista ensimmäinen pelataan tiistaina 10. syyskuuta LähiTapiola Areenalla Lahden Pelicansia vastaan.

Otteluennakko - Pelicans

JYP lähtee kauteen uudistuneella joukkueella, josta löytyy kokemuksen lisäksi paljon nuorta verta. JYPin historian ensimmäisen ulkomaalaispäävalmentaja Johan Pennerbornin komennuksessa joukkue pelasi nousujohteisen harjoituskauden, jonka aikana kokoonpanoa kierrätettiin laajasti.

Hurrikaaniryhmä pelasi harjoituskaudellaan kymmenen ottelua, joista voittoja kertyi neljä. Kenraaliharjoitus Lappeenrannassa päättyi harvinaiseen tasapeliin, sillä ottelu keskeytettiin sumun vuoksi.

Santeri Huovila ja Valtteri Ojantakanen muodostivat kauteen valmistavissa otteluissa vaarallisen tutkaparin. Kovana maalintekijänä tunnettu Ojantakanen viimeisteli harjoituskaudella peräti seitsemän osumaa ja vastaavasti Huovila kirjasi kuusi maaliin johtanutta syöttöpistettä.

Uudistunut JYP

Kesän aikana pelaajaliikenne kävi vilkkaana molempiin suuntiin. Keski-Suomeen saapui äsken mainitun maalitykki Valtteri Ojantakasen lisäksi muun muassa ruotsalaispuolustaja Samuel Jonsson, paluumuuttaja Pekka Jormakka, taiturimainen Tuukka Tieksola sekä viime kaudella Pelicansissa loistanut Nathan Schnarr.

Millä fiiliksillä JYP-kapteeni Teemu Eronen lähtee kohti kauden avausta?

– Hyvillä fiiliksillä. Ei ole vielä mitään erityistä kutinaa, mutta se on huomisen päivän juttu sitten. Tänään ja eilen tultiin takaisin pikku huililta ja ollaan käyty asioita sekä tavoitteita läpi. Me ei olla tehty asioista liian suurta ja se on mun mielestä hyvä asia, Eronen toteaa.

Eronen edusti Pelicansia vuosina 2021–2023.

– Heillä on varmasti hyvää jatkumoa edellisvuosiin nähden, kun menestystä on tullut hyvin. Toki uusi valmentaja asettaa aina omat uudet juttunsa siellä. Uskon, että Pelicans on meille tosi hyvä vastus heti tähän alkuun.

Puolustaja korostaa, että kotiavaus on aina erityinen tapahtuma.

– Toivottavasti olosuhteet on hyvät näin lämpimässä säässä. Siitä kannattaa kuitenkin nauttia, sillä harvoin pääsee näin hyvillä keleillä katsomaan jääkiekkoa. Kerran kaudessa on vain sarja-avaus, joten varmasti myös katsojilla on perhosia vatsassa. Pyritään nauttimaan tapahtumasta, niin katsomossa kuin kentällä!

Vastassa nimivahva Pelicans

Lahtelaisjoukkue saavutti viime keväänä toisen peräkkäisen SM-hopean. Isoin muutos kesän aikana tapahtui joukkueen penkin takana, kun pitkäaikainen päävalmentaja Tommi Niemelä siirtyi Tampereen Ilvekseen. Tällä kaudella pelikaaneja luotsaa Niemelän valmennustiimiin kuulunut Juhamatti Yli-Junnila.

Pelicansista löytyy tänäkin vuonna runsaasti laatua. Viime kauden hopeajoukkueesta seuraan jäivät muun muassa hyökkääjät Ryan LaschPatrik CarlssonLars Bryggman ja Luboš Horký. Kun listaan lisätään vielä paluumuuttaja Iikka Kangasniemi, voidaan lahtelaisten hyökkäystä pitää yhtenä sarjan kovimmista.

Myös puolustuksessa suurta vastuuta kantavat ulkomaalaisvahvistukset. Edelliskauden menestysjoukkueesta Lahteen jäivät kokenut Michal Jordan ja norjalainen Johannes Johannesen. Kesällä Pelicansin puolustuspäähän hankittiin lisäksi Ässien luottopuolustaja Libor Zabransky sekä kanadalaiskaksikko Michael Vukojevic ja Wyatt Kalynuk.

Lahtelaisjoukkueella on alla tiivis harjoituskausi, joka huipentui viime viikonloppuna kahdella CHL-ottelulla. Pelicans taipui lauantaina Ruotsin suurseura Färjestadille lukemin 0–5, mutta kaatoi sunnuntaina hallitsevan CHL-mestarin Géneve-Servetten voittolaukauskilpailun päätteeksi maalein 5–4.

Pelicansin kapteenina toimii edellisvuosien tapaan JYP-kasvatti Miika Roine.

Lentääkö pelikaani turbiiniin heti kauden avauskierroksella?

JYP–Pelicans LähiTapiola Areenalla 10.9. kello 18.30 alkaen.

Hanki lippusi otteluun: www.ticketmaster.fi/jyp

 

Kirjoittaja: Elias Jolanki