Otteluraportti: SaiPa vahvempi myös LähiTapiola Areenalla

JYP lähti hakemaan revanssia SaiPasta viime lauantaina koetun vierastappion jälkeen. Ottelun ensimmäiset minuutit molemmat joukkueet pelasivat varmistellen, mutta erän edetessä JYP sai hienokseltaan ottelun kiekollisesta hallinnasta enemmän otetta. Ensimmäisen maalin teki kuitenkin SaiPa. Se nousi omalta alueelta hyökkäykseen. Juuso Heikkilä laukoi, JYPin maalia vartioinut Eriks Vitols torjui ensimmäisen patjallaan mutta irtokiekkoon kerkesi ensimmäisenä Niklas Appelgren, joka laukoi kiekon ohi Vitolsin.
Toisen erän alussa JYPin Eetu Peltola laukoi kiekon viivasta, mutta tolppaa lähemmäs ei JYP tässä vaiheessa päässyt. Ottelu oli edennyt erän puolivälin yli, kun Patrik Siikanen eteni härkämäisesti kohti SaiPan maalia. Patu oli SaiPan puolustajaa vahvempi ja puolustajan ohitettuaan hän ohitti myös SaiPan maalivahti Oskari Salmisen. Siikanen ujutti kiekon rystyltä maalin ja oli aika nostaa kädet ilmaan. Vahva yksilösuoritus Siikaselta!
Ajassa 37:53 JYPin Väinö Liikoselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus huitomisesta. SaiPa pelasi ylivoimalla Vitolsin sivuttaisliikkeeseen Otto Kivenmäen toimesta, Antti Kalapudas laukoi suoraan syötöstä eikä Vitols pystynyt tuolle laukaukselle mitään. Näin ollen SaiPa pääsi toiselle erätauolle edelleen maalin johdossa.
Kolmas erä oli tasaista vääntöä aina viimeiselle kympille asti. SaiPan Kivenmäki syöttää kiekon sinisille luistelevalle Santeri Airolalle, joka laukoi sydämensä kyllyydestä kovan lämärin. Vitols oli voimaton ja tilanne oli jo 1-3. Kun hieman päälle kolme minuuttia oli kolmatta erää pelaamatta, SaiPan pelaajalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta. JYPin valmennus reagoi ottamalla aikalisän. Pelikellon jatkaessa kulkuaan myös Vitols otettiin maaliltaan pois. JYP pääsi pelaamaan ylivoimaa kuudella neljää vastaan, kun se vimmatusti yritti kavennusta. Onnistuminen tuli nopeasti. Teemu Eronen syötti Valtteri Ojantakasen suosikkipaikalle B-pisteen kaarelle, josta Ojiksen laukaus laserin tarkkuudella ohitti Salmisen ja JYP oli enää maalin päässä. Se lähti kuitenkin pelaamaan riskillä tasoitustusta metsästäen, kuten tällaisessa tilanteessa kuuluukin tehdä. SaiPa kuitenkin pystyi käyttämään tilanteen edukseen ja iskemään kiekon tyhjään maaliin Ville Petmanin toimesta. Ottelu päättyi lopulta SaiPan 2-4 voittoon.
JYPin seuraava kotiottelu pelataan tulevana perjantaina 25.10. Silloin vastaan luistelee sarjakärki Helsingin IFK. Liput otteluun: ticketmaster.fi
Kirjoittaja: Antti Lindström