Konnekuljetuksen otteluennakko: Viikko päätökseen hallitsevan Suomen mestarin vieraana

JYP päättää kolmen ottelun viikkonsa hallitsevan mestarin Tampereen Tapparan vieraana. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa jo kertaalleen. Syyskuussa LähiTapiola Areenalla Tappara oli vahvempi lukemin 2–4.

Perjantaisessa Kiekko-Espoo-ottelussa JYPin hyökkäyspelaaminen oli tehokasta, mutta puolustussuuntaan parantamisen varaa on runsaasti.

– Maalit ja hyökkäyspeli otetaan Tappara-matsiin mukaan. Kolme maalia tais tulla omiin viivalaukauksista, joten meidän on alettava blokkaamaan enemmän laukauksia, Vidgren pohtii.

Tapparan vaarallinen hyökkäys on ollut iskussa viime viikkojen aikana. Edellisessä kolmessa ottelussa kirvesrinnat ovat viimeistelleet 14 maalia.

Alkukaudella Tapparassa tehopisteet ovat jakaantuneet laajalle rintamalle. Peräti 11 pelaajaa on kirjauttanut vähintään neljä tehopistettä. Tapparan pörssikärki on Petteri Puhakka kahdeksalla pisteellään (3+5).

Perjantaina Tappara pelasi viikon ensimmäisen ottelunsa Lahdessa Pelicansin vieraana. Tamperelaisjoukkue oli tiukasti kiinni voitossa kahden erän jälkeen, mutta Pelicans nousi päätöserässä kahden maalin takaa rinnalle ja ohi. Tappio oli Tapparalle ensimmäinen viiteen otteluun.

Tappara on kerännyt kahdeksasta ottelustaan 16 pistettä ja on sarjataulukossa tällä hetkellä neljäntenä. JYPillä on kasassa kahdeksan pistettä, mikä oikeuttaa sijalle 14.

JYPillä on tallessa hyviä muistoja Nokia Areenalta, sillä hurrikaaniryhmä on kaatanut Tapparan kolmessa peräkkäisessä vierasottelussa. Viime kaudella kaikki kuusi pistettä lähtivät JYPin mukana Keski-Suomeen.

Ennen lauantain Liiga-ottelua Tampereella mittaa toisistaan ottavat myös JYPin ja Tapparan alumni-joukkueet. JYPin kokoonpanossa nähdään muun muassa Mikko Kalteva, Jani Tuppurainen ja Pekka Tuokkola. Alumni-ottelu pelataan kello 13.30 alkaen.

Tänään Tampereelle matkustaa runsaslukuinen vieraskannattajajoukko Hurrikaanisydän Ry:n johdolla. JYP-fanien tuki tulee olemaan isossa arvossa Tampereella!

Tappara–JYP Nokia Areenalla 5.10. kello 17.00 alkaen.

Ottelua voi seurata MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta.

 

Kirjoittajat: Antti Lindström ja Elias Jolanki