Konnekuljetuksen otteluennakko: Kolmen ottelun viikko käyntiin Raumalla

JYP kohtaa kauden toisessa vierasottelussaan Rauman Lukon Kivikylän Areenalla 1. lokakuuta kello 18.30 alkaen.

JYP palasi voittokantaan lauantaina LähiTapiola Areenalla, kun hurrikaaniryhmä kukisti Hämeenlinnan Pallokerhon maalein 2–1. Ottelun ratkaisijaksi nousi huimaan maalivireeseen kunnostautunut Valtteri Ojantakanen.

Ojantakanen on viimeistellyt viidessä ottelussa komeasti viisi osumaa. Hyökkääjä osui lauantaina HPK:n verkkoon kahdesti.

– No jätkät teki hyvän esityön. Ei tarvinnut itse kun laukoa sinne, jätkille kunnia, Ojantakanen sanoi nöyrästi HPK-ottelun jälkeen.

Ojantakasen lauantain ensimmäisen osuman arkkitehtina toimi JYP-paitaan paluun tehnyt Pekka Jormakka. Kokenut pelimies osoitti loistavaa pelisilmää ja onnistui petaamaan Ojantakaselle erinomaisen maalintekopaikan, josta maalitykki ei erehtynyt. Jormakka kellotti kauden avausottelussaan lähes 20 minuuttia peliaikaa.

Maalien sylkijänä tunnettu Ojantakanen on osoittanut alkukaudella, että häneltä löytyy takataskusta myös muita vahvuuksia. Ojantakasen kokonaisvaltainen pelaaminen on lukeutunut joukkueen parhaimmistoon, sillä hän johtaa JYPin plus-miinus-tilastoa lukemalla +4. Ojantakanen ei ole ollut kertaakaan jäällä, kun vastustajajoukkue on viimeistellyt maalin tasakentällisin.

Plussalla JYP-pelaajista ovat lisäksi Pekka Jormakka, Santeri HuovilaTeemu Eronen ja Jere Lassila.

Joukkueen kokoonpanosta loukkaantuneiden listalla on tällä hetkellä ainoastaan yksi pelaaja. Nathan Schnarr on poissa joukkueen pelaavasta kokoonpanosta ja hänen kuntoaan seurataan päivä päivältä.

Laadukas Rauman Lukko

Lukon joukkueessa on edellisvuosien tapaan Liigan parhaimmistoon kuuluvia ulkomaalaispelaajia. Raumaan saapui kesän aikana Pohjois-Amerikan jääkiekkosarjoista Patrick KhodorenkoKarson KuhlmanJohn Lethemon ja Liigaan paluun tehnyt suomalaispuolustaja Kim Nousiainen.

Jo edelliskaudella Lukko-paidassa viilettäneet ruotsalaispuolustaja Jacob Stenqvist ja kanadalaishyökkääjä Steven Jandric ovat kantaneet alkukaudella suurta tulosvastuuta. Stenqvist on tarjoillut jo peräti kahdeksan syöttöpistettä ja Jandric on viimeistellyt seitsemässä ottelussa seitsemän tehopistettä (4+3).

Ulkomaalaistähtien seassa on loistanut 23-vuotias hyökkääjä Jami Krannila, joka on tekemässä vahvaa läpimurtoa Liigassa. Krannila on osunut maalitolppien väliin viidesti ja kirjauttanut lisäksi yhden syöttöpisteen.

Lukko on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena. Raumalaisjoukkueella on alla kaksi niukkaa maalin tappiota sarjan kärkipään joukkueisiin lukeutuvia Helsingin IFK:ta ja Tampereen Ilvestä vastaan.

Kaudella 2023–24 JYPin ja Lukon keskinäisten otteluiden pisteet jakaantuivat tasan 6–6. JYP onnistui katkaisemaan vajaa vuosi sitten pitkän tappioputkensa Raumalla, kun joukkue haki kolme pistettä matkaansa 1–3-vierasvoitolla. Edellisen kerran hurrikaaniryhmä oli poistunut Raumalta täyden pistepotin kanssa tammikuussa vuonna 2019.

Tiistaina JYPillä on mahdollisuus napata kauden ensimmäinen vierasvoitto sekä käynnistää ensimmäinen voittoputki.

 

Lukko–JYP Kivikylän Areenalla 1.10. kello 18.30.

Ottelua voi seurata MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta.

 

Kirjoittaja: Elias Jolanki