Jesse Pulkkinen palaa JYP-puolustukseen lainasopimuksella!

JYPin junioreista Liiga-kaukaloihin ponnistanut ja viime kesänä NHL-sopimuksen tehnyt Jesse Pulkkinen palaa hurrikaaniryhmän puolustukseen loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Jesse Pulkkinen

Kuva: Jiri Halttunen

Viime kaudella läpimurtonsa Liiga-kaukaloihin tehnyt Jesse Pulkkinen palaa JYP-puolustukseen. JYP ja Pulkkisen sopimusseura New York Islanders ovat sopineet pelaajan lainasopimuksesta Jyväskylään kauden 2024–2025 loppuun.

Laukaassa syntynyt 19-vuotias Pulkkinen pelasi viime kaudella JYPin puolustuksessa 29 ottelua. Näissä otteluissa Pulkkisen teki 2 maalia ja jakoi 6 maalisyöttöä. Etenkin loppukaudesta Pulkkisen rooli JYPin joukkueessa oli merkittävä.

– Tietenkin meille erinomainen asia, että saatiin Islandersin kanssa lainasopimus aikaiseksi. Jesse oli jo viime kauden lopulla isossa roolissa JYPin puolustuksessa ja mahdollisuus samanlaiseen rooliin on totta kai myös tällä kaudella, JYPin urheilutoimenjohtaja Simo Mälkiä kertoo.

– Meidän tehtävänämme edelleen on kehittää Jesseä kohti NHL-kaukaloita. Harmillisesti Jessellä on loukkaantuminen alla, joten ollaan kärsivällisiä sen kanssa, että Jesse saa itsensä kuntoutettua täyteen kuntoon ja samalla pääsee mukaan joukkueen rytmiin, Mälkiä jatkaa.

Pulkkinen palasi takaisin Keski-Suomeen eilen ja kuntouttaa alavartalovammaansa Jyväskylässä. Paluuennuste takaisin joukkueen pelaavaan kokoonpanoon on tällä hetkellä 4–5 viikkoa.

-Hyvät mietteet sopimuksesta. Koko ajan oli halu pelata täällä Keski-Suomessa vielä vuosi, joten senkin puolesta olen erittäin positiivisilla fiiliksillä, Pulkkinen kommentoi.

-Olen kerennyt seuraamaan joukkueen otteluita jonkin verran. Harmillisesti rapakon takana en saanut lähetyksiä näkymään, joten siellä ollessani seurasin otteluita tulospalvelun kautta. Joukkue on pelannut mielestäni hyvin, mutta tulosta pystyy vielä parantamaan ja uskon että pystyn tässä auttamaan joukkuetta, niin puolustuspelaamisessa, kuin kiekollisena puolustajana, Pulkkinen kertoo.

Tervetuloa takaisin Pulu!

JYP pelaa seuraavan ottelunsa kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla huomenna 4.10., kun vastustajaksi saapuu Kiekko-Espoo.

Liput otteluun myynnissä osoitteessa: www.ticketmaster.fi/jyp