Viikko- ja loukkaantumisraportti- Kahden ottelun viikko!

JYP pelaa tällä viikolla kaksi Liiga-ottelua. Keskiviikkona joukkue matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi. Lauantaina JYP pelaa jälleen kotikaukalossa, kun vastustajaksi LähiTapiola Areenalle saapuu HPK.

Viime viikon ainoassa ottelussa kohdattiin Tappara

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Avausmaalin iski vierasjoukkue Tappara, kun puolustaja Aleksi Matinmikko antoi hyvän pystysyötön laitaan Nicholas Halloranille, joka löysi Aleksi Mustosen, joka taas onnistui laukomaan tarkalla laukauksella kiekon ohi JYPin maalia vartioineen Veini Vehviläisen.

Tapparan avausmaalin jälkeen JYP jatkoi puurtamista entiseen tapaan saaden kiekon useasti Tapparan alueelle, Tappara puolusti hyvin ja sai ohjattua peliä laitoihin eikä JYP päässyt hyville laukaisupaikoille. Tappara iski toistamiseen ensimmäisen erän loppuvaiheilla. Suoraan vaihdosta tullut Halloran pääsi vauhdilla kiekkoon ja haastoi aggressiivisesti ajaen suoraan maalille ja ujutti kiekon ohi Vehviläisen. Näin ollen Tappara lähti ensimmäiselle erätauolle 0–2 johtotilanteesta.

Toista erää joukkueet kerkesivät pelaamaan hieman päälle kaksi minuuttia, kun kotijoukkueen Valtteri Alirannalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus koukkaamisesta. Kauaa ei Aliranta joutunut istumaan jäähyaitiossa, sillä Tappara iski kolmannen maalinsa vain 11 sekunnin ylivoimapelin jälkeen. Veini Vehviläisen edessä maskipelaaminen toimi, mutta myös Kristian Tanuksen veto oli tarkka, suoraan putken alle ja näin Tapparan pelaajat pääsivät juhlimaan kolmatta maaliaan.

Ottelun seuraava tilastomerkintä oli rangaistus vierasjoukkueen Julius Mattilalle. Seuranneessa ylivoimapelissä JYPin Otto Mäkinen antoi oivan syötön painottomalle puolelle Santeri Huovilalle, joka pääsi nokikkain Tapparan maalivahti Paavo Kohosen kanssa. Huovila laukoi varmasti kiekon maalin. Maali oli Huovilan uran ensimmäinen liigamaali.

Tappara ei kuitenkaan kauaa antanut JYPin tuntea onnistumisen tunnetta, sillä se iski neljännen osumansa vain puolitoista minuuttia JYPin kavennusmaalista. Otto Leskinen laukoi tarkalla laukauksella kiekon ohi Vehviläisen. Tämä maali jäi erän viimeiseksi ja näin ollen joukkueet lähtivät toiselle erätauolle lukemissa 1-4.

Kolmannen erän puolivälissä isännät pääsivät jälleen pelaamaan ylivoimapeliä, kun vieraiden Hugo Gallet joutui rikkomaan Mikko Perttua. Tällä kertaa oli JYPin vuoro pitää erikoistilanne lyhyenä. Seitsemän sekuntia riitti ylivoimaa, kun kapteeni Erosen tykki ampui kiekon verkkoon ja näin JYP pääsi kahden maalin päähän. Syöttöpisteet menivät Tuukka Tieksolalle ja tähän otteluun kaukaloon palanneelle Jere Lassilalle. Taululle lukemat 2-4, jotka olivat myös ottelun lopullinen lopputulos.

Ottelussa pelaavassa vahvuudessa Lassilan ohella oli Juuso Puustinen, joka oli mielissään päästyään takaisin tositoimiin.

– Pari peliä katsoin vierestä ja vähän oli kateellinen fiilis, kun sen tunteen taistelun aistii tuonne katsomon puolelle ja kun vielä tietää, kuinka hyvä meininki tuossa meidän joukkueessa on. Kaikki antaa kaikkensa ja pelaa toisilleen. Oli iso halu päästä mukaan. Parit joukkuetreenit kerkesin olla mukana ja suoraan syvään päätyyn Tapparaa vastaan.

Puustinen näki myös positiivisia asioita pelissä, tappiosta huolimatta.

– Ennen kaikkea oppia tästä ottelusta sai. Tappara on hyvä ja kova mittari meille. Se paljastaa meidän heikkoudet ja mielestäni pelaajiston kesken kerkesimme niitä jo hieman linjata, että missä meidän pitää parantaa ja olla vähän rohkeampia. Kausi on vasta alussa, mutta tänään Tappara oli kovempi. Taistelusta ei jäänyt tänään kiinni, mutta meidän pitää olla parempia ja kehittyä. Oli myös hieno nähdä Santeri Huovilan ensimmäinen liigamaali.

Viikko käyntiin reissaamalla ja päätökseen kotona

JYP pelaa kuluvalla viikolla kaksi Liiga-ottelua. Ensimmäinen ottelu pelataan vieraissa, kun JYP matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi keskiviikkona 25.9.

Liiga-joukkueen viikon toinen ottelu pelataan kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla lauantaina 28.9, kun Oktoberfest-henkiseen ottelutapahtumaan vastustajaksi saapuu Hämeenlinnan Pallokerho.

JYPin joukkueen terveystilanne viikkoon lähdettäessä on parantunut viime viikoista. Lauantain otteluun mukaan joukkueen vahvuuteen saatiin pelaajat Jere Lassila ja Juuso Puustinen. Lauantain kokoonpanosta ulkopuolella olleet Pekka Jormakka ja Nathan Schnarr ovat toistaiseksi sivussa joukkueen toiminnasta.