Otteluraportti: Tasainen vääntö Lappeenrannassa – harjoituskausi päätökseen!

JYP matkusti nuorella joukkueella Lappeenrantaan, jossa se kohtasi harjoituskauden viimeisessä harjoitusottelussa SaiPan. Ulkona vallitsi kaunis ja lämmin sää, joka vaikutti samalla tavalla kuin eilen Jyväskylässä – sumua oli muodostunut kaukaloon.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä oli ajassa 5:08 JYPin Tuukka Tieksolalle tuomittu kahden minuutin rangaistus poikittaisesta mailasta. JYPin alivoima kuitenkin kesti SaiPan ylivoimapelin torjuntavuorossa tänään JYP–maalia vartioineen Eriks Vitolsin ja uhrautuvan alivoimapelaamisen ansiosta. Hieman erän puolivälin jälkeen SaiPa sai riistettyä kiekon ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Kotijoukkueen Ville Petman laukoi kiekon juuri ja juuri Vitolsin patjan yli maaliin. Ensimmäisessä erässä ei muita tilastomerkintöjä ollut, joten erätauolle lähdettiin SaiPan 1–0 johdossa.

Toisessa erässä JYP onnistui tasoituksessa. SaiPasta täksi kaudeksi JYPiin siirtynyt Valtteri Ojantakanen jatkaa hyvää maalivirettään ja laukoi kiekon ohi SaiPan maalivahti Oskari Salmisen. Ojantakanen pääsi pienestä kulmasta kokeilemaan, mutta Salminen ei aivan kerennyt estämään kiekon menemistä maaliin. Ojantakanen on harjoituskaudella tehnyt seitsemän maalia ja on harjoituskauden maalipörssin ykkönen. Toisen erän loppuun mennessä sumu oli lisääntynyt kaukalossa ja jään kunto oli heikentynyt, mikä myös osaltaan vaikutti pelaamiseen.

Kolmannen erän alussa ensin SaiPan pelaaja kaatui kamppailutilanteessa, jonka seurauksena JYP pääsi nopeasti kääntämään pelin ja se hyökkäsikin aggressiivisesti. Hieman epäselvän tilanteen jälkeen tuomaristo osoitti maalia. Tilastoihin maali merkittiin Riku Tohilan nimiin ja näin JYP siirtyi 1–2 johtoon. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä SaiPan Antti Kalapudas tasoitti ottelun vain hieman päälle minuutin kuluttua Tohilan osumasta.

Varsinainen peliaika päättyi tasan 2–2 ja koska sumua oli kerääntynyt jo paljon kaukaloon, päättivät joukkueet yhdessä tuomariston kanssa, että tämä riitti. Näin ollen ottelu päättyi nykyaikana harvinaiseen tasapeliin.

Seuraavaksi pelataan jo pisteistä. Runkosarja alkaa ensi tiistaina 10.9. kello 18:30 LähiTapiola Areenassa. Silloin vastaan luistelee viime kaudella finaaleissa pelannut Lahden Pelicans. Lipunmyynti on jo käynnissä osoitteessa www.ticketmaster.fi/jyp . Nähdään tiistaina hallilla!