Otteluraportti & otteluennakko: Kärpiltä käkättimeen – harjoituskausi päätökseen tänään SaiPan vieraana!

JYP on palannut LähiTapiola Areenalle, kun se kohtasi eilen 5.9. illalla kotikaukalossaan harjoitusottelussa Oulun Kärpät. Kotiinpaluu sujui JYPin kannalta heikosti, sillä Kärpät vei ottelun nimiinsä maalein 2-9. Epäonnistunut kenraali kielii sanonnan mukaan onnistuneesta päänäytöksestä, mutta ennen sitä JYPin harjoitusottelut paketoidaan tänään 6.9. Lappeenrannassa SaiPan vieraana. Kauden ensimmäisessä päänäytöksessä Liiga-kauden avausottelussa 10.9. vastaan asettuu Lahden Pelicans.

Ensimmäinen erä alkoi energisesti ja aktiivisesti. Erän ensimmäistä puoliskoa hallitsi hienoisesti JYP, mutta maalipaikkoihin se ei päässyt, sillä Kärppien ohjauspeli toimi ja sitä myöten laukaukset jäivät puuttumaan. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Kärpät sai enemmän kiekkoa hallintaansa, mutta erona JYPiin se myös laukoi kiekkoa kohti Veini Vehviläisen vartioimaa maalia. Lopulta Kärppien painostus tuotti tulosta aivan erän lopussa, kun JYPissä viime kaudella kiekkoillut Reid Gardiner sai siirrettyä Vehviläisen torjunnasta tulleen irtokiekon maaliin.

Toisen erän alkajaisiksi Kärpät laittoi maalintekoklinikan pystyyn. Erää ehti kulua vain 17 sekuntia, kun Kärpät juhli toista maaliaan ja heti perään 34 sekuntia edellisestä, sekä vielä kolmen minuutin kuluttua tuosta maalista; taululla oli jo 0-4 lukemat. Tässä vaiheessa JYPin päävalmentaja Johan Pennerborn otti aikalisän, kun ottelukello oli pysähtynyt aikaan 23:53. Hetkellisesti aikalisä tuntui auttavan joukkueen pelaamista, mutta kun ajassa 29:00 JYPille tuomittiin kahden minuutin joukkuerangaistus liian monesta kenttäpelaajasta, pääsi Kärppien ylivoima tekemään tuhoa. Ottelussa viisi syöttöpistettä antanut Michal Kovarcik antoi kovan poikkisyötön täysin yksin unohtuneelle Teemu Turuselle, joka laukoi kovan ja tarkan laukauksen suoraan syötöstä ohi Vehviläisen ja tilanne oli jo 0-5.

JYP kuitenkin osoitti taisteluhenkeä ja kavensi Elias Hutun maalilla, ja muutamaa minuuttia myöhemmin puolustaja Samuel Jonsson laukoi tarkalla rannelaukauksella JYPin toisen maalin Hutun toimiessa tällä kertaa syöttäjänä. Tasavajaalla pelatessa, Miks Tumanovs rikkoi maalintekotilanteessa, josta Kärpille tuomittiin rangaistuslaukaus. Ben Tardif yritti ujuttaa kiekkoa ohi Vehviläisen, mutta JYPin maalivahti oli tällä kertaa parempi.

Kolmannessa erässä maaleissa onnistui enää Kärpät ja ottelu päättyi lukemiin 2-9.

Joukkueen kapteeni Teemu Eronen kommentoi peliin vaikuttaneen ulkona vallinnut lämmin sää, jonka takia jää ei ollut paras mahdollinen ja varsinkin ottelun kolmannessa erässä kaukalossa ollut sumu sakeentui.

– Tänään tulos oli räikeä, mutta saimme hyvää oppia Kärpiltä, joka on varmasti tällä kaudella yksi Liigan kärkijoukkueista, että missä meidän pitää parantaa, Eronen kommentoi pelin jälkeen.

Täksi kaudeksi Lappeenrannan SaiPasta JYPiin siirtynyt Valtteri Ojantakanen löysi ottelusta hyvän asian. Aikaisemmissa harjoituskauden otteluissa paljon jäähyjä ottanut Hurrikaanilauma pystyi nipistämään jäähymäärästään.

– Otettiin vähemmän jäähyjä, niin se on aina askel parempaan suuntaan, Ojantakanen tuumii.

Kauden viimeisessä harjoitusottelussa vastassa SaiPa – yksi idän ihmeistä

JYPillä on edessään vielä yksi harjoitusottelu ennen tiistaista runkosarjan kotiavausta. Tänään vastaan asettuu SaiPa, joka sai täksi kaudeksi uuden päävalmentajan. Idän sputnikit komentoonsa saanut Raimo Helminen on luotsannut joukkueensa tällä harjoituskaudella mm. Pitsiturnauksen voittoon. Harjoituskaudella SaiPa on pelannut kahdeksan harjoitusottelua, joista se on voittanut kuusi. Viimeisimpänä SaiPalle joutui nöyrtymään voittolaukauskilpailussa Mikkelin Jukurit.

JYP pyrkii palaamaan takaisin voittokantaan Lappeenrannassa. Kapteeni Erosen teesit parempaan tulokseen on parantaa puolustuspeliä, sillä eilistä lukuunottamatta JYP on ollut puolustuksellisesti tiivis.

Valtteri Ojantakanen puolestaan lähtee mielellään käymään entisessä kotikaupungissaan.

– Lappeenranta ja SaiPa sytyttää aina, Ojantakanen naulaa.

Ottelu SaiPaa vastaan alkaa Lappeenrannan Kisapuistossa kello 18:30.

Liiga-kauden kotiavaus häämöttää alle viikon päässä

JYP aloittaa Liiga-kautensa kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla Lahden Pelicansia vastaan. Tiistaina 10.9. klo 18.30 alkaa taistelu Liiga-pisteistä ja JYP tarvitsee koko Keski-Suomen kiekkokansan joukkueen taakse heti kauden avauksesta.

Tule paikalle nauttimaan huippujääkiekosta ja hyppää mukaan meidän yhteiseen tarinaamme Liiga-kaudelle 2024-2025!

Ottelun lipunmyynti on käynnissä osoitteessa: www.ticketmaster.fi/jyp

Nähdään LähiTapiola Areenalla!

 

Kirjoittanut: Antti Lindström