Otteluraportti: Kärpät vahvempi kauden ensimmäisessä vierasottelussa

JYP avasi kauden vierasottelut keskiviikkona 25.9. Oulussa. Vahvasti taistellut JYP hävisi ottelun Oulun Kärpille maalein 4-2.

Kuva: Jussi Määttä / PicFactor Oy

JYP lähti Ouluun parantamaan edellisestä ottelusta Tapparaa vastaan ja heti alusta näki, että JYP oli Oulussa varmempi kiekon kanssa ja pelaajat sijoittuivat hyvin viisikkona. Kun Kärpät pelasi myös maltilla, lupasi se tasaista ottelun alkua.
Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet pääsivät erän aikana ylivoimalle, mutta molempien joukkueiden alivoima oli hyvää ja näin ollen 1.erätauolle lähdettiin kuitenkin ottelutapahtumiin oikeutetusti tasatilanteesta 0-0.

Toisessa erässä Kärpät teki ottelun ensimmäisen maalin. Victor Berglund syötti siniviivalta suoraan Teemu Turusen lapaan, joka oli unohtunut ilman vartiointia B-pisteen kaaren tasolle. Turunen nousi nopeasti maalille ja veivasi kiekon JYPin maalilla torjuneen Eriks Vitolsin ohi. Pelikello pysähtyi aikaan 25:04.

JYP ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kampesi itsensä nopeasti tasoihin. Oulussa kultaista kypärää kantanut Santeri Huovila heitti vanhan kunnon lättysyötön 2-1 hyökkäyksessä mukana olleelle Valtteri Ojantakaselle, joka laukoi suoraan syötöstä ohi Karhusen ja digitaalit pysähtyvät aikaan 26:48.

JYP pääsi ylivoimalle ajassa 27:39, kun isäntien Atte Ohtamaalle tuomittiin kakkonen estämisestä, mutta yhdeksän sekuntia tuosta tilastomerkinnästä Huovilalle tuomitaan kakkonen estämisestä. Tasavajaalla molemmilla oli paikkansa. Ensin JYPin Teemu Eronen syötti painottomalle puolelle, jossa Samuel Jonsson pääsi hyvään maalipaikkaan. Jonssonin laukauksen kuitenkin Karhunen onnistui torjumaan kilvellään. Kärpät pääsi vastahyökkäykseen, jossa Kärppien ensimmäisen maalin tehnyt Turunen pyörähti kiekon kanssa ja syötti sen Michal Kovarcikille, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä ohi Vitolsin. Tilanne 2-1 kotijoukkueelle, josta lähdettiin myös toiselle erätauolle.
Kolmannessa erässä Kärpille tuomittiin kaksiminuuttinen Patrik Virralle. Seuranneesta ylivoimasta JYP onnistuu tasoituksessa. Eronen laukoi viivalta kohti maalia, jossa oli kaksi JYP-pelaajaa ohjaamassa kiekkoa maaliin. Mikko Perttu lopulta merkattiin maalintekijäksi. Harmillisesti heti seuraavassa vaihdossa Reid Gardiner vei Kärpät taas johtoon.
Huolimattomasti pelattu tilanne omassa päässä johti siihen, että Kärppien Josh Melnick sai kiekon JYPin maalin takana, josta hän syötti sen nopeasti Austin Rueschhoffille, joka laukoi kiekon ohi Vitolsin räpyläkäden. Tilanne taululla muuttui lukemiksi 4-2.
JYPin valmennusjohto otti aikalisän ajassa 57:46 ja Vitolsin pois maalilta, mutta yritys ei tuottanut tällä kertaa hedelmää, vaan ottelu päättyi Kärppien voittoon.
JYPin maalilla tänään torjunut Eriks Vitols sai tietää pelaavansa Kärppiä vastaan muutama päivä sitten, joten hän pystyi hyvin valmistautumaan tähän otteluun.
– Oli todella hauskaa pelata ja tiedän, että kuulun tälle tasolle. Joukkue edessäni pelasi hyvin.Vastustaja rankaisi tehokkaasti virheistämme, mutta se on mitä se on. Otamme tästä positiiviset asiat matkaan ja jatkamme seuraavaan otteluun.
Tuo seuraava ottelu pelataan kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla lauantaina 28.9., kun Oktoberfest-henkiseen ottelutapahtumaan vastustajaksi saapuu Hämeenlinnan Pallokerho.