Otteluraportti: JYP voittaa – Järvi-Suomen derbyn ensimmäinen kiinnitys jäi Keski-Suomeen!

JYP kohtasi perjantaina 13.9. kauden ensimmäisessä Järvi-Suomen derbyssä KalPan. Maaleissa mitatusti tiukan ottelun nimiinsä JYP voittaen KalPan maalein 3-2.

KalPa aloitti ottelun kotijoukkuetta vahvemmin ja otti kiekonhallinnan selkeästi itselleen. JYPin pelaaminen oli hieman hermostunutta ja joukkueen syötöt eivät osuneet hyvällä prosentilla lapaan. JYP joutui kahdesti alivoimalle ensimmäisessä erässä, mutta kesti hyvin alivoimat Veini Vehviläisen ollessa viimeisenä tulppana maalin edessä. Ensimmäinen erä päätettiin maalittomana KalPan vahvasta painostuksesta huolimatta.

Toiseen erään JYP sai nostettua LähiTapiola Areenan yleisön kädet ilmaan. Kapteeni Teemu Eronen laukoi viivasta kiekon kohti KalPan maalilla torjunutta Stefanos Lekkasia, väliin ehti kuitenkin Mikko Perttu, jonka ohjaus yllätti Lekkasin. Kiekko maaliin ja kotijoukkue johti ottelua 1-0, kun toista erää oli pelattu neljä minuuttia ja 36 sekuntia. Kymmenen minuuttia JYPin johto-osumasta kotijoukkueelle tuli musta minuutti. Ensin KalPan Aleksi Klemetti tasoitti ottelun ja heti perään, vain 37 sekuntia edellisestä, Matyas Kantner vei vierasjoukkueen jo 1-2 johtoon.

Kolmanteen erään JYP tuli taistellen. Ajassa 43:09 KalPan Patrick Currylle tuomittiin kahden minuutin rangaistus huitomisesta ja jo seitsemän sekuntia myöhemmin kiekko oli toistamiseen Stefanos Lekkasin selän takana. Kauniin ja yksinkertaisen yv-kuvion päätteeksi Tuukka Tieksola laukoi kiekon verkkoon.

Vain alle kolme minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä, KalPan Oliver Larsen antoi poikittaisella pelitilanteen ulkopuolella, kohteena Nathan Schnarr, ja 59:05 vieraiden Lukas Kanak otti koukkaamisesta itselleen kahden minuutin huilin. Samassa ajassa JYPin valmennus otti aikalisän. Kun vain 12 sekuntia oli erää jäljellä Samuel Jonsson laukoi kiekon ohi Lekkasin ja tulostaululla lukemiksi muuttui 3-2, jotka jäivät ottelun tulokseksi. Näin JYP pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan.

– Vähän olimme alussa purjeissa, mutta erä erältä mielestäni parannettiin omaa peliämme. Viimeinen erä oli jo hyvä ja saimme hyvän fiiliksen vaihtoaitioon. Saimme meiningin mitä tarvitaan, jotta voi voittaa pelejä, kertoi Tuukka Tieksola.

– Oli hyvä saada ensimmäinen maali jo alkukaudesta, niin ei tule niin sanotusti apinaa selkään. Mukava, että se tuli vielä tällaiseen tärkeään paikkaan, Tieksola jatkoi.

Seuraavaksi JYP jatkaa edelleen kotona. Vastassa on ehkä kovin mittari Liigassa tällä hetkellä, kun Tappara vierailee LähiTapiola Areenalla ensi viikon lauantaina 21.9.

Kirjoittanut: Antti Lindström