Otteluennakko: Vihdoin kotona LähiTapiola Areenalla!

JYP pääsee ensimmäistä kertaa kuluvan kauden harjoitusotteluissa pelaamaan kotikaukaloon LähiTapiola areenalle, kun huomenna 4.9. pelattavassa harjoitusottelussa se kohtaa Oulun Kärpät.

Hurrikaaniryhmä pääsee vihdoin takaisin LähiTapiola Areenalle näyttämään osaamistaan. Nuoret pelaajat, kuten Santeri HuovilaBalázs Varga tai Ossi-Veikka Vuontisvaara ovat esiintyneet harjoitusotteluissa hyvin ja ennakkotietojen perusteella nuoret pelaajamme saavat vastuuta myös tulevassa harjoitusottelussa.

JYPin joukkue on liigajoukkueista nuorin. JYP pystyy tuomaan kaukaloon nuoruuden intoa höystettynä kokemuksen tuomalla varmuudella.

Päävalmentaja Johan Pennerborn haluaa peluuttaa joukkuettaan aktiivisesti ja intensiivisesti kiekon kanssa ja ilman kiekkoa. Hänen filosofiaansa kuuluu se, että joukkue taistelee jokaisessa tilanteessa ja pelaa rohkeasti. Tällä viikolla pelaajat saavat taas antaa näyttöjä ensi viikolla alkavaa runkosarjaa ajatellen. Tällä harjoituskaudella ja tulevalla liigakaudella tuomarilinja on tiukentunut entisestään. Se tietänee erikoistilanteiden lisääntymistä aikaisempiin kausiin verrattuna. Näin ollen niillä pelaajilla, jotka pelaavat erikoistilanteita vastuu kasvaa. Ratkaisijoiden viittoja on tarjolla – ketkä ne ottavat itselleen Kärppiä vastaan?

Vastassa aktiivinen Oulun Kärpät

Kärpät tuo JYPille vastaan ryhmittymän, joka pelaa nopeasti kiekkoa ja kiekottomana karvaa aggressiivisesti. Sen yhtenä kirkkaimmista tähdistä on eittämättä monille JYPin kannattajille tuttu pelaaja, Reid Gardiner. Kokoa ryhmään tuovat suomalaisille jääkiekkokannattajille tuttu Marko Anttila ja rapakon takaa AHL:stä Kärppiin täksi kaudeksi siirtynyt tasan kahden metrin mittainen Austin Rueschhoff.

Kärpät ovat pelanneet edelliset harjoitusottelunsa ulkomaalaisia joukkueita vastaan. Edellisen kerran Kärpät oli tositoimissa viime perjantaina, jolloin se hävisi Eisbären Berlinille lukemin 4-2. Huominen ottelu JYPiä vastaan tulee olemaan Kärppien viimeinen harjoitusottelu ennen liigakauden alkua.

Kärppien päävalmentajana toimii Ville Mäntymaa, jolla on myös taustaa pelaajana JYPin riveissä. Mäntymaa on nöyrä valmentaja, joka ei hötkyile. Molempien joukkueiden päävalmentajien yhtenä teemana on rohkeus. Tästä syystä odotettavissa lienee kahden rohkean joukkueen ottelu, jossa pelaajilla on lupa pelata – ja ottaa riskejä. Se taas lupaa näyttävää peliä, joka on yleensä katsomossa olevien ihmisten mieleen.

Kärpät tulee antamaan JYPille erittäin kovan haasteen. Miten JYP vastaa haasteeseen?

JYP – Oulun Kärpät, keskiviikkona 4.9. kello 18:30.

Ottelun lipunmyynti on käynnissä osoitteessa: www.ticketmaster.fi/jyp

Kirjoittanut Antti Lindström