Konnekuljetuksen otteluennakko: LähiTapiola Areenalle saapuu vieraita Hämeenlinnasta – “Pitää olla heti alusta asti hereillä”

JYP isännöi Hämeenlinnan Pallokerhoa Lähitapiola Areenalla 28. syyskuuta kello 17.00 alkaen.

Otteluennakko HPK

JYP käväisi keskiviikkona Oulussa pelaamassa kauden ensimmäisen vierasottelunsa. Hyvän haasteen Kärpille antanut hurrikaaniryhmä ei onnistunut lopulta nappaamaan pisteitä mukaansa. Tehokkaasti viimeistellyt kotijoukkue voitti ottelun maalein 4–2.

Tappiosta huolimatta JYPin pelissä näkyi paljon positiivisia asioita. JYPin vahva ylivoima sai jatkoa, kun päätöserässä vahvasti kautensa aloittanut Mikko Perttu ohjasi Teemu Erosen laukoman kiekon upeasti verkkoon.

– Tuntuu, että olen päässyt omaan peliin paremmin sisään. Itseluottamus laji on kyseessä, kun onnistumisia tuleen niin se näkyy kaikessa tekemisessä, Perttu toteaa.

Perttu on jo nyt tuplannut edelliskauden maalimääränsä.

– Oulun peli on nyt analysoitu. Paljon oli hyvää, mutta pieniä muutoksia pitää tehdä. Tiedetään, että vastustajalla on valmentaja vaihtunut ja varmasti tulee vastaan nälkäinen HPK. Pitää olla heti alusta asti hereillä ja ottaa peli haltuun.

Ykkösnyrkki iskussa

Oulun illassa JYPin ykköskenttä jatkoi siitä, mihin se on edellispeleissä jäänyt. Toisessa erässä ykköskentän tutkapari Santeri Huovila ja Valtteri Ojantakanen karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Huovila tarjoili upean lättysyötön suoraan Ojantakasen lapaan ja maalitykki ei erehtynyt paikasta tälläkään kertaa. Osuma oli Ojantakaselle jo kauden kolmas.

Huovila kantaa myös lauantaina JYPin kultaista kypärää. Hyökkääjälupaus on neljässä ottelussa viimeistellyt yhden osuman ja tarjoillut kolme maaliin johtanutta syöttöä.

JYPin toinen piste per peli -tahdin pelaaja on kapteeni Teemu Eronen, jolla on kasassa identtiset tehopisteet Huovilaan nähden.

Hämeenlinnan Pallokerho

HPK:n alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin helppoa. Kuudesta ottelustaan hämeenlinnalaiset eivät ole onnistuneet nappaamaan ainuttakaan kolmen pisteen voittoa. Tähän mennessä ainoa voitto-ottelu tuli toisella kierroksella, kun HPK kaatoi voittolaukauskilpailussa Vaasan Sportin.

Hämeenlinnassa haasteelliseen kauden aloitukseen reagoitiin välittömästi. HPK vahvisti joukkuettaan heti ensimmäisen tappionsa jälkeen ruotsalaispuolustaja Anton Myllärillä ja JYP-nutussa kaudella 2021–22 pelanneella ruotsalaishyökkääjä Adam Brodeckilla.

Merkittävin muutos on kuitenkin tapahtunut HPK:n penkin takana. Maanantai-iltana seura ilmoitti yllättäen, että päävalmentaja Matias Lehtonen ja apuvalmentaja Mikko Sirento-Manninen on vapautettu tehtävistään. Tilalle saapui kovilla meriiteillä varustettu Mikko Manner.

HPK:n ensimmäinen ottelu Mannerin alaisuudessa päättyi keskiviikkona 6–5-jatkoaikatappioon Turun Palloseuraa vastaan. HPK kohtaa perjantai-iltana Hämeenlinnassa Kiekko-Espoon.

Vaikka Liiga-kausi on vasta alkutekijöissään, on lauantaina Jyväskylässä jaossa merkittävät pisteet.

Tule kannustamaan JYP takaisin voittojen tielle ja nauttimaan Oktoberfest-teemaottelusta LähiTapiola Areenalle!

JYP–HPK LähiTapiola Areenalla 28.9. kello 17.00 alkaen

Otteluisäntä: Partyland Jyväskylä

Lipunmyynti: www.ticketmaster.fi/jyp

Kirjoittaja: Elias Jolanki