Konnekuljetuksen otteluennakko: JYP saa vieraakseen kestomenestyjä Tampereen Tapparan

JYP isännöi hallitsevaa Suomen mestaria lauantaina 21. syyskuuta LähiTapiola Areenalla kello 17.00 alkaen.

Jere Lassilan paluu

JYP on aloittanut Liiga-kautensa kahdella kotiottelulla, joista pisteitä on kertynyt neljä kappaletta. Hurrikaanipaidat taipuivat avauskierroksella Lahden Pelicansille voittolaukauskilpailussa, mutta kukistivat jännitysnäytelmässä Kuopion KalPan maalein 3–2.

Kauden ensimmäisen Järvi-Suomen derbyn sankariksi nousi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla tuore JYP-kasvo Samuel Jonsson. Ruotsalaispuolustaja on kirjauttanut kahden tehopisteensä lisäksi joukkueen suurimmat peliajat. Ruotsalaispuolustaja on ollut jäällä keskimäärin 27.55 minuuttia ottelua kohden, mikä oikeuttaa myös koko sarjan peliaikatilaston ykkössijalle.

Jonssonin lisäksi kahden tehopisteen kerhoon kuuluvat JYP-pelaajista Nathan Schnarr, Alex Dostie, Teemu Eronen, Santeri Huovila, Valtteri Ojantakanen ja Mikko Perttu.

Jere Lassilan paluu

Siipirikkoisena kaksi ensimmäistä otteluaan pelannut JYP on saanut iloisia uutisia Tappara-ottelun alla. Viime kaudella todellisen läpimurtonsa Liigassa tehnyt Jere Lassila, 20, on palaamassa kokoonpanoon lauantaina.

– Huippu fiilikset. Tätä hetkeä on odotettu tosi pitkään. Kuntoutus on ollut pitkä, mutta kaikki on mennyt hyvin. Innolla lähden huomista kohti ja nauttimaan jälleen jääkiekosta, Lassila toteaa.

Seuran omalla kasvatilla on vahva usko uudistuneeseen JYPiin.

– Meillä on yhteinen suunta ja halutaan kehittää pelaamista sekä seuran toimintaa. Muutosta tapahtuu koko ajan ja peli kehittyy varmasti ottelu ottelulta. Sitä kautta niitä pisteitäkin tulee sitten meidän laariin.

JYPin juhlakaudella Lassila kiekkoili hurrikaanipaidassa 45 ottelua tehoin 6+20. Lähes koko kauden hän pelasi isossa roolissa JYPin ykköskentän keskushyökkääjänä.

– Mennään nauttimaan lauantai-illasta Hippokselle ja toivottavasti ihmisiä on hyvin hallilla, kun Tapparan kaltainen hyvä jengi on vastassa. Meillä on kuitenkin kotivoitto alla, niin pyritään jatkamaan siitä mihin jäätiin, Lassila päättää.

Onko Tappara tälläkin kaudella terästä?

Tampereen sinioranssi puolisko on juhlinut Suomen mestaruutta historiallisesti kolmena peräkkäisenä vuotena. Myös tälle kaudella Tappara on rakentanut joukkueen, jolla on kaikki edellytykset taistella Kanada-maljan voitosta.

Tapparan kokoonpanoa on myllätty huolella viime kevään jälkeen. Joukkue menetti runsaasti tulivoimaa, kun taiturimainen Anton Levtchi, uransa päättänyt Petri Kontiola ja JYPissä ammattilaisuransa aloittanut puolustaja Valtteri Kemiläinen eivät enää viiletä Tappara-nutussa kuluvalla kaudella.

Uusina kärkiniminä joukkueeseen saapui muun muassa KalPassa loistanut Aapeli Räsänen, Lukossa kapteenin roolia kantanut Julius Mattila ja NHL-kokemustakin omaava yhdysvaltalaispuolustaja Daniel Brickley.

Yksi merkittävimmistä muutoksista tapahtui tamperelaisjoukkueen maalinsuulla, kun pitkäaikainen ykkösvahti Christian Heljanko jätti seuran. Korvaajaksi saapui 35-vuotias paluumuuttaja Juha Metsola, joka edusti Tapparaa edellisen kerran kaudella 2014–15. Metsolan palkintokaapista ei löydy vielä Suomen mestaruutta.

Oman mausteensa tämänvuotisiin JYPin ja Tapparan välisiin kohtaamisiin tuo joukkueiden ruotsalaiset päävalmentajat. JYPin seurahistorian ensimmäinen ulkomaalaispäävalmentaja Johan Pennerborn ja Tapparan mestarivalmentaja Rikard Grönborg eivät ole vielä valmennusurillaan kohdanneet toisiaan.

Tule kannustamaan JYP voittoon lauantaina Hippokselle. Pidetään huoli, että hallitseva Suomen mestari palaa Tampereelle pisteittä!

JYP–Tappara LähiTapiola Areenalla 21.9. kello 17.00 alkaen

Lipunmyynti: www.ticketmaster.fi/jyp

Kirjoittaja: Elias Jolanki