Konnekuljetuksen otteluennakko: Järvi-Suomen herruudesta pelataan LähiTapiola Areenalla!

Kauden ensimmäisessä Järvi-Suomen derbyssä JYP isännöi Kuopion KalPaa LähiTapiola Areenalla perjantaina 13. syyskuuta.

OTTELUENNAKKO JYP-KALPA

JYP avasi tiistaina Liiga-kauden avauskierroksella pistetilinsä, kun se taipui Lahden Pelicansille voittolaukauskilpailussa jälkeen lukemin 3–4. Perjantaina teemana on napata kauden avausvoitto rakkaan vihollisen kustannuksella!

Tiistaina lukuisista poissaoloista huolimatta joukkueen asenne oli läpi ottelun ihailtavalla tasolla. JYP oli ottelussa kahdesti tappioasemassa, mutta kampesi itsensä molemmilla kerroilla tasoihin.

JYP-debyyttinsä Liigassa tehneet ykköskentän hyökkääjät Valtteri Ojantakanen ja Nathan Schnarr sytyttivät LähiTapiola Areenan heti ensimmäisessä ottelussa liekkeihin. JYPin kauden avausmaalin viimeisteli keskushyökkääjänä viilettänyt Schnarr ja kahdesta muusta osumasta vastasi hurjan laukauksen omaava Ojantakanen. Toinen “Ojiksen” maaleista syntyi rangaistuslaukauksesta.

Ykköskentän täydentänyt hyökkääjälupaus Santeri Huovila, 20, pelasi myös vahvan avausottelun. Huovila tarjoili näyttävät syötöt JYPin ensimmäiseen- ja toiseen osumaan. Pisteet olivat hänen uransa ensimmäiset Liigassa.

Nopea ja taitava KalPa

KalPa aloitti kautensa tiukalla 3–2-kotivoitolla Lappeenrannan SaiPasta. Kuopiolaisten ratkaisijaksi viimeisessä erässä nousi KalPa-ikoni Jaakko Rissanen, joka viimeisteli yhden kierroksen komeimmista maaleista.

Kuopiolaisjoukkueen pelisysteemi on aiheuttanut vaikeuksia monille joukkueille edellisvuosien aikana. Tiiviin viisikkopelin lisäksi KalPa on yksi sarjan aktiivisimmista ja taitavimmista joukkueista. Pelaajat kuten Juuso MäenpääAleksi Klemetti ja tuore hankinta Patrick Curry luovat jatkuvasti uhkaa kiekon kanssa.

Yksi KalPan kesän kovimmista siirroista oli Jukureista hankittu tähtipuolustaja Oliver Larsen. Oikealta laukova tanskalainen viimeisteli viime kaudella mikkeliläisjoukkueessa yli 30 tehopistettä.

KalPan maalivahtiosastoa voidaan pitää yhtenä sarjan kovimmista. Vastuuta kuopiolaisten maalinsuulla jakavat Stefanos Lekkas ja Juha Jatkola, jotka olisivat monessa seurassa selviä ykkösmaalivahteja.

Keski-Suomi vs Pohjois-Savo

Jos harjoitusottelut lasketaan mukaan, tällä kaudella Järvi-Suomen herruudesta taistellaan vähintään kahdeksan kertaa. Harjoituskaudella molemmat joukkueet kukistivat toisensa vierasottelussa. Viime kaudella voitot menivät seurojen välillä tasan 3–3.

JYPin apuvalmentaja Juha-Pekka Haataja avaa keinoja KalPan kaatamiseen.

– KalPalla on hyvin liikkuva joukkue ja he karvaavat aktiivisesti. Se on tärkeää, miten me päästään omista pois. Ensimmäiset syötöt, nopeat tarjonnat ja erikoistilanteet ovat isossa roolissa, Haataja pohtii.

Haataja korostaa, että kotiyleisön tuella on derbyissä erityinen merkitys.

– Aina yleisöllä on iso merkitys, mutta vielä extraa on näissä viikonloppupeleissä. Nyt on vielä paikallispeli, niin katsomossa on varmasti vielä enemmän mökää. Se on aina mahtava homma pelaajille.

Pelin päätyttyä hallilta ei kannata poistua pikaisesti, sillä ottelun jälkeen ohjelmassa on Meet & Greet -tapahtuma, jossa on mahdollisuus tavata JYPin pelaajia. Tapahtuma järjestetään LähiTapiola Areenan A-puolen käytävällä.

Runkosarjan ensimmäisen Järvi-Suomen derbyn otteluisäntänä toimii OP Keski-Suomi, joka tarjoaa kaikille omistaja-asiakkailleen lippuedun kaksi yhden hinnalla!

JYP–KalPa LähiTapiola Areenalla 13.9. kello 18.30 alkaen.

 

Lipunmyynti: www.ticketmaster.fi/jyp

 

Kirjoittaja: Elias Jolanki