Otteluraportti: Takaisin voittojen tielle Lapualla

JYP matkusti Lapualle nuorella joukkueella. Mukana näyttöjä antamassa olivat myös yhteistyöseuran KeuPan sopimuspelaajista Otto Jaatinen ja Julius Korjus.

Ottelun alussa JYP joutui alivoimalle Väinö Liikosen saatua huitomisjäähyn, mutta JYPin alivoima pelasi aktiivisesti ja rohkeasti. Yhteensä erässä tuomittiin kolme rangaistusta, joista kaksi JYPille ja yksi Sportille, mutta erässä ei kuitenkaan maaleja tehty.

Toisen erän alkajaisiksi kotijoukkueen Axel Holmströmille tuomittiin kahden minuutin rangaistus kiinnipitämisestä. Hyvään maalivireeseen harjoituskaudella päässyt Valtteri Ojantakanen ei pettänyt tälläkään kertaa. Nuori Santeri Huovila tarjoili maukkaan syötön, josta Ojantakanen viimeisteli varmasti kiekon ohi Vaasan Sportin maalilla torjuneen Miroslav Svobodan. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Samuel Jonsson.

Sport onnistui tasoittamaan ottelun, kun JYPille tapahtui harmillinen virhe, jonka seurauksena Sportin Sebastian Stålberg ja Johan Sundström pääsivät kahdestaan JYPin kenttäpelaajien läpi ja Veini Vehviläistä vastaan. Stålberg oli lopulta maalintekijänä, Sundströmille syöttöpiste.

Kolmannessa erässä joukkueet jatkoivat erikoistilanneharjoitteita, sillä ottelun viimeinen erä aloitettiin Juuso Vainion kahden minuutin jäähyllä, jota seurasi Mikko Pertun kakkonen. Seuraavaksi oli Sportin vuoro käydä pitämässä jäähyboksin penkkiä lämpimänä, mutta maaleja ei joukkueet onnistuneet tekemään. Kunnes tuli onnistuminen. Santeri Huovila ja Samuel Jonsson eivät tyytyneet yhden tehopisteen iltaan, vaan kävivät merkkauttamassa itselleen syöttöpisteet mieheen Juuso Puustisen viimeistelemään maaliin. Tulostaululla lukemat muuttuivat vierasjoukkueen johtoon 1-2. Ottelun lopussa Sport otti aikalisän pelikellon näyttäessä 57:39 ja samalla maalivahti Svobodan vaihtoaitioon. Ilman maalivahtia pelannut Sport ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Veiniä toistamiseen ja näin ollen JYP palasi takaisin voittojen tielle lukemin 1-2.

Seuraavaksi joukkue pääsee palaamaan kotiin ja LähiTapiola Areenalle. JYPin seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 4.9. Oulun Kärppiä vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30 ja ottelun lipunmyynti on käynnissä osoitteessa: www.ticketmaster.fi/jyp

Tule kannustamaan JYP voittoon kotikenraalissaan – Nähdään hallilla!

Kirjoittanut: Antti Lindström