Otteluennakko: Suolahdesta – Lapualle!

Otteluraportti: JYPin kiri ei riittänyt – KalPalle voitto Suolahdesta

Otteluraportti: Kalpa

Kuva: Jiri Halttunen

Eilen JYP matkusti Suolahteen isännöimään Kuopion KalPaa. Joukkueet kohtasivat toistamiseen tällä harjoituskaudella. JYPin ottelu alkoi harmittavasti, kun ajassa 5:15 Eetu Peltola komennettiin rangaistusaitioon poikittaisesta mailasta. Peltolan jäähyä seuranneesta ylivoimasta KalPan Patrick Curry iski vieraat 0-1 johtoon. Tuomaristolla riitti puuhaa, sillä ensimmäisessä erässä rangaistuksia jaettiin molemmille joukkueille avokätisesti. KalPan Iivari Räsäselle ja Lasse Lappalaiselle tuomitut, erilliseen aikaan annetut jäähyt eivät tilannetta muuttaneet, sillä näistä seuranneista ylivoimatilanteista JYP ei onnistunut maalia tekemään. 1. erän aikana JYP pääsi pelaamaan vielä neljä vastaan kolme ylivoimaa, tuloksetta.

2. erän JYP aloitti alivoimaisena, sillä 1.erän lopussa Santeri Huovila sai rangaistuksen huitomisesta. Rangaistusta Huovilan ei tarvinnut istua kokonaan, sillä KalPa rokotti heti toisen erän alussa ylivoimalla ajassa 20:46, maalintekijänä Tuomas Kiiskinen ja tilanne kuopiolaisille 0-2. Syöttäjäksi merkittiin illan toisella tehopisteellään Filip Westerlundja Juuso Mäenpää.

Kolmannen erän vuorostaan KalPa joutui aloittamaan alivoimalla, sillä toisen erän loppuhetkillä vieraiden Matyas Kantner pelasi sääntöjen vastaisesti. Hänelle tuomittiin kaksi minuuttia huitomisesta, jota hänelle jäi kärsittävää kolmanteen erään minuutti ja 43 sekuntia. KalPa kuitenkin kesti tämänkin alivoiman. Kun pelikello ylitti 45 minuutin merkkipaalun, KalPan nelosketjun sentteri Jaakko Lantta taklasi myöhässä Pekka Jormakkaa, joka oli jo luopunut kiekosta. Paikalle säntäsi poliisin roolissa hälytysvalot vilkkuen Mikko Perttu ojentamaan Lanttaa. Tuomariston tulkinta tilanteesta oli kahden minuutin rangaistus Pertulle väkivaltaisuudesta ja Lantta selvisi tilanteesta rangaistuksetta. Tämän alivoiman JYP hoitaa tyylillä eikä KalPa saa seuranneesta ylivoimasta lisämerkintää maalisarakkeeseensa.

Kolmannen erän pulivälissä toista otteluaan miesten tasolla pelanneelle Noel Koivulle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kiinnipitämisestä. Tästä tarjoutui KalPalle jälleen ylivoimaa ja tämän ylivoiman lopussa KalPa onnistui vain viisi sekuntia ennen jäähyn päättymistä. Lukemat 0-3 taululle, maalintekijänä illan kolmannella tehopisteellään Filip Westerlund. Syöttöpisteet ja illan toiset tehopisteet mieheen tulivat herroille Mäenpää ja Curry.

JYP ei kuitenkaan luovuttanut vaan Konsta Kapasen kärsiessä kiinnipitämisestä saamaansa rangaistusta Valtteri Ojantakanen iskee kiekon ohi KalPan maalilla tänään torjuntavuorossa olevan Stefanos Lekkasin. Tilastoihin syöttöpisteet merkittiin Juuso Puustiselle ja Tuukka Tieksolalle. Kun ottelu oli jo hyvin lähellä loppua, vieraiden Konsta Kapanen rikkoo ja joutuu toistamiseen jäähylle. JYPin päävalmentaja Johan Pennerborn ottaa aikalisän ja Vitolsin pois maalilta. Näin ollen JYP pääsi pelaamaan ylivoimaa kuudella kolmea vastaan ja se tuo myös tulosta. Ojantakanen niittaa illan toisensa ja kaventaa lukemiksi 2-3. Syöttöpisteet Ojantakasen illan toiseen maaliin saivat Samuel Jonsson ja myös illan toisen tehopisteen saalistanut Tuukka Tieksola. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten tällä kertaa KalPa otti voiton nimiinsä.

Otteluennakko: Takaisin voittojen tielle Lapualla – illan ottelussa vastassa Vaasan Sport

KalPalle kärsittyä tappiota ei murehdita kauaa, sillä heti tänään pelataan Lapualla. Lapualla JYPin vastustajaksi asettuu Vaasan Sport, joka on pelannut tappiollisesti jo useamman ottelun. Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen pelattiin Suolahdessa 14.8. ja sen jälkeen Sport on hävinnyt ruotsalaiselle Timrålle kahdesti ja kertaalleen Porin Ässille.

Teema on molemmille joukkueilla sama, tavoitteena on nousta tappiosta takaisin voittojen tielle ja samalla hakea hieman asetelmia pian alkavaan runkosarjaan.

Peräkkäisten otteluiden harjoitusta

Ottelu Sportia vastaan on hyvää harjoitusta tulevaan runkosarjaan. JYP pelaa kauden aikana monta peräkkäisten päivien ottelua, joten on hyvä harjoitella näitäkin tilanteita varten. JYP on edelleen ollut vaikeuksissa uuden tuomarilinjan kanssa ja mikäs sen parempaa kuin lisää otteluita alle, jotta uuteen linjaan pystytään sopeutumaan. Myös JYPin nuoret ovat saaneet mahdollisuuksia näyttää osaamistaan ja eiköhän heitäkin nähdä jälleen kentällä tänään Sportia vastaan.

Ottelu Sport – JYP alkaa Lapuan Energia Areenalla kello 18:30.

 

Kirjoittanut: Antti Lindström