JYPin palapeli täydentyy – Alex Dostie hurrikaanipaitaan!

JYP Jyväskylä ja kanadalaishyökkääjä Alex Dostie (27) ovat solmineet kautta 2024-2025 kattavan pelaajasopimuksen. Pelaajasopimus sisältää myös option kaudesta 2025-2026.

Alex Dostie

Kaksi edellistä kautta Norjan pääsarjassa uraansa tehnyt Dostie on Anaheim Ducksin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2016. Varauksen jälkeen Dostie kiekkoili AHL-liigassa yhteensä neljän kauden San Diego Gullsin paidassa.

Yhdysvalloista tie vei Itävaltaan HC Innsbruckin paitaan kaudelle 2021-2022 ja sieltä Norjaan, jossa pelaaja edusti kaudella 2022-2023 Stjernen Hockeyta ja päättyneellä kaudella 2023-2024 Vålerengaa. Viimeisellä kaudellaan Norjassa Dostie kirjautti 29 pelaamassaan ottelussa tehot 19 maalia ja 13 maalisyöttöä.

– Alex on taitava pelaaja ja omaa hyvän pelinäkemyksen varsinkin hyökkäyssuuntaan. Dostie on tunnettu erinomaisesta syöttötaidostaan. Myös pelaajan laukaus on hyvä ja sitä hän voi tulevaisuudessa käyttää vielä paremmin hyödykseen, JYPin urheilutoimenjohtaja Simo Mälkiä kommentoi.

– Dostie on Norjan liigassa tehnyt hyvää tulosta ja uskomme hänen sopeutuvan hyvin myös Suomen Liigaan ja ottavan uusia askelia kehityksessään pelaajana JYPissä, Mälkiä jatkaa.

Dostie on monipuolinen hyökkääjä ja kykenee pelaamaan, sekä keskus-, että laitahyökkääjänä ja tuo näin kaivattua leveyttä hurrikaaniryhmän hyökkäykseen.

Dostie on vielä Yhdysvalloissa ja saapuu innoissaan Suomeen ensi viikolla.

– Erittäin innoissani olen tulossa JYPiin. Minulla on ystäviä Liigan muissa joukkueissa, jotka ovat kertoneet paljon hyvää JYPin organisaatiosta ja Suomen Liigasta. Simon (Mälkiä) kanssa käytyjen keskustelujen perusteella JYPissä on alkamassa uusi alku ja organisaatiota on rakennettu uusiksi. Tämä kuulosti minusta erittäin mielenkiintoiselta ja näen JYPissä ja Suomen Liigassa hyvän paikan itselleni kehittyä pelaajana uudelle tasolle, Alex Dostie kertoo.

– Tunnen Jyväskylästä Julius Nättisen aikaisemmalta uraltani Anaheim Ducksin-organisaatiosta. Julius kehui kaupunkia ja odotan innolla pääseväni näkemään myös Jyväskylän kaupungin, Dostie jatkaa.

Tervetuloa JYP-perheeseen Alex!

JYP aloittaa kiekkokautensa perjantaina 2.8. – hanki kausikorttisi ensi kauden otteluihin!

JYP aloittaa kauteen valmistavat harjoitusottelunsa tulevana perjantaina 2.8. Pitsiturnauksessa Raumalla. JYP pelaa turnauksessa ottelut Vaasan Sportia ja Turun Palloseuraa vastaan.

Ensimmäistä kertaa Keski-Suomessa JYP pelaa 14.8. Vaasan Sportia vastaan Äänekosken Jäähallissa Suolahdessa. Ottelun lipunmyynti on alkanut osoitteessa www.lippu.fi/urho.

Tuleva Liiga-kausi odottaa jo kulman takana. Ensimmäistä kertaa sarjapisteistä JYP pelaa kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla Lahden Pelicansia vastaan tiistaina 10.9. Varmista pääsysi JYPin ensikauden kotiotteluihin hankkimalla kausikorttisi osoitteesta: www.jypliiga.fi/jyp-kausikortti.